jons

Just How Dating Has Changed (And Just Why It Is Good)

I frequently hear all kinds of ways in which online dating has evolved. In fact, backup for an extra. I often notice countless issues precisely how matchmaking changed. Everything from chivalry, to communication, towards the means we meet individuals. And even though I’ll definitely concur that men and women are appropriate, things have absolutely changed, …

Just How Dating Has Changed (And Just Why It Is Good) Read More »

Ricognizione Assessment

Ricognizione potrebbe essere il più grande feticcio software per i maschi cercando nodo insieme ad altri uomini. Non c’è assolutamente dance around the nature con questo website o offuscamento del feticcio sotto una patina di social media. Ricognizione solo varietà di puntoni disponibile completamente pelli con una frusta e afferma, “” I yam le cose …

Ricognizione Assessment Read More »

Меѓународен ден на сеќавање на Холокаустот 27.01.2021

По повод 27 јануари – Меѓународниот ден на сеќавање на холокаустот, ден кога воедно е ослободен и концентрациониот логор Аушвиц,  се одржа онлајн  комеморативното одбележување во организација на Министерството за надворешни работи. На конференцијата свое обраќање имаа: Министерот за надворешни работи г-дин Бујар Османи, германската амбасадорка во земјава Анке Холштајн, нерезидентниот амбасадор на државата Израел …

Меѓународен ден на сеќавање на Холокаустот 27.01.2021 Read More »

Вечер ја палиме првата свеќа на ханукијата

Еврејската заедница вечер ќе ја запали првата свеќа на ханукијата за да го означи почетокот на Ханука, празникот на светлината и на чудото. Секој нареден ден се пали по уште една свеќа, заокружувајќи ги осумте дена на Ханука. Поради вонредните услови на пандемијата со Ковид-19 оваа година за прв пат по многу години заедницата нема …

Вечер ја палиме првата свеќа на ханукијата Read More »

Еврејската заедница и Фондот на холокаустот со заеднички став во врска со улогата на Царството Бугарија во депортацијата на македонските Евреи во центарот за убивање Треблинка во март 1943 година

Еврејската заедница и Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија реагираа со заеднички став во врска со улогата на Царството Бугарија во депортацијата на македонските Евреи во центарот за убивање Треблинка во март 1943 година. Ставот беше испратен до медиумите и до меѓународната јавност. Ставот е пренесен во целост: Имајќи ги предвид константните и континуирани …

Еврејската заедница и Фондот на холокаустот со заеднички став во врска со улогата на Царството Бугарија во депортацијата на македонските Евреи во центарот за убивање Треблинка во март 1943 година Read More »

Директорот на КОВЗРГ Даријан Сотировски го честиташе празникот Ханука

По повод празникот Ханука, директорот на Комисијата за односи меѓу верските заедници и религиозните групи Даријан Сотировски упати телеграма со честитки до претседателот на заедницата Берта Романо-Николиќ и членовите. Тој упати топли и срдечни зборови по повод празникот на светлината и на чудото: „Пораката на Ханука е универзална, а таа е да ги чуваме и …

Директорот на КОВЗРГ Даријан Сотировски го честиташе празникот Ханука Read More »